Menu   

Voor wie?

Kinderen in de basisschoolleeftijd

Kinderen die even de weg kwijt lijken zijn. Die vast lijken te zitten in hun situatie. Doordat ze iets vervelends hebben meegemaakt of omdat ze het gewoon moeilijk vinden een volgende stap in hun ontwikkeling te maken. Kortom kinderen die uit balans zijn geraakt.

Ouders

Het is heel normaal dat je als ouder niet altijd weet hoe je om moet gaan met bijzondere situaties voor jouw kind. Je wilt je kind helpen om een weg te vinden, maar samen kom je er niet uit. De Kindercoach kijkt vanuit jouw kind mee naar een oplossing. En bovenal stimuleert de kindercoach hem of haar om zelf de oplossing te vinden.

Voor scholen

Iedere leerkracht zal het herkennen; kinderen in de klas die moeite met bepaalde vaardigheden hebben. Kinderen die wat stiller zijn, moeite hebben om aansluiting te vinden, misschien zelfs gepest worden. Of kinderen die snel afwijzend of zelfs agressief reageren. Je zou ze graag extra aandacht geven en uitzoeken wat er aan de hand is. Maar je hebt een klas vol kinderen en kunt niet voldoende tijd vrij maken om het individuele kind te helpen. Ook dan kan de kindercoach ingeschakeld worden. Een kindercoach heeft alle tijd en aandacht voor het individuele kind.